Spaanse maaltijdsoep met chorizo

Normaal kan ik echt enorm genieten van de winter, maar de regen accepteer ik toch wat minder goed dit jaar. Gelukkig schijnt het zonnetje vandaag en dat geeft prachtige roze/oranje lucht in de ochtend en middag. It ain’t that bad! Wel warm ik graag op met een soepje of stamppot en deze maaltijdsoep is echt een winnaar. Vol met groenten en als topingrediënt de chorizo!

Ingrediënten (voor een grote pan):

 • 4 stengels bleekselderij
 • 4 tomaten
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 blik kikkererwten
 • 1 grote winterpeen
 • 1 chorizo worst
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 bouillonblokje (groenten of rundvlees)
 • Cayennepeper
 • Provençaalse kruiden

Bereidingswijze:

1. Snijd de ui fijn en de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en bleekselderij. Pers de knoflook uit en voeg toe aan de ui en bleekselderij. Schep vervolgens de tomatenpuree in de pan en fruit nog even 2 minuten mee.

2. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Verwijder het vel van de chorizo worst en snijd in halve plakjes. Schil de winterpeen, snijd in plakken en vervolgens in vieren. Snijd de tomaten in parten.

3. Voeg de winterpeen toe aan de pan en bak kort mee. Voeg vervolgens de kikkererwten, de chorizo worst, gesneden tomaten, tomatenblokjes, het bouillonblokje en 500 – 600 ml water toe. Roer goed door. Kruid met wat cayennepeper, zout, peper en Provençaalse kruiden naar smaak. Laat 20 – 30 minuten op laag vuur staan.

Spaanse maaltijdsoep

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s