Tiramisu met pepernootjes en mandarijn

Sinterklaasweekend is in gang en de pepernoten vliegen je (letterlijk) om de oren! Tijd dus voor een toetje met pepernoten, want die heb je vast nog wel ergens liggen en komen dan perfect van pas in dit gerecht. Ooh en pak die pure chocoletter (die altijd als laatste overblijft) er ook maar bij!

Ingrediënten (4 toetjes):

  • 150 gram pepernoten
  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram vanillevla
  • 100 gram kwark
  • 20 gram rietsuiker
  • 1 kopje koffie
  • 1 mandarijn

Voor de garnering:

  • Stukje pure chocolade(letter)
  • Cacao
  • Wat pepernootjes

Bereidingswijze:

1. Zet een kopje koffie en laat afkoelen. Klop de mascarpone en suiker door elkaar. Roer vervolgens de kwark en vla erdoor. Was de mandarijn en rasp de schil boven de kom. Meng de rasp van de mandarijn door het mascarponemengsel.

2. Doe de pepernoten in een schaaltje en giet hier de koffie overheen zodat de pepernoten de koffie opnemen.

3. Pak 4 glaasjes en verdeel de helft van de pepernoten over de glaasjes. Schep over de laag met pepernoten een flinke schep van het mascarponemengsel. Verdeel dan de overige pepernoten met koffie over de mascarpone en eindig weer met een laag mascarpone.

4. Zet de glaasjes in de ijskast en laat minimaal een uur opstijven. Garneer voor het serveren met een beetje cacao, eventueel nog wat rasp van de mandarijnschil en fijngehakte pepernoten en chocolade.

Sint tiramisu

Fijn Sinterklaasfeest!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s