Vijgen-bananenbrood

Met Kerst mocht ik het nieuwste boek Jamie’s Super Food van Jamie Oliver onder de kerstboom vandaan toveren. En ik ben erg fan! Het boek staat vol met super easy gerechten die ik stuk voor stuk zou willen maken. Afgelopen week ging ik op wintersport en heerlijk om dan voor in de auto lekker eten mee te nemen. Ik besloot het vijgen-bananenbrood uit Jamie’s boek te maken en ik ben nu nog meer fan. This is delicious!!

Ingrediënten:

 • 250 gram gedroogde Turkse vijgen
 • 150 gram zelfrijzend volkoren bakmeel
 • 150 gram witte amandelen
 • 125 gram yoghurt
 • 75 ml olie
 • 4 rijpe bananen
 • 2 eieren
 • 1 appel
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 el vanille-extract
 • 1/2 tl gemalen kurkuma

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.

2. Snijd het takje van de vijgen (als dit er nog aan zit) en snijd in grove stukken. (Bewaar 2 of 3 vijgen ter garnering). Pel de bananen. Doe de vijgen samen met de yoghurt, vanille-extract, bananen en eieren in een keukenmachine en hak fijn.

3. Voeg het bakmeel, bakpoeder, 100 gram van de amandelen, de olie en kurkuma toe en laat even draaien in de keukenmachine. Niet te lang! Rasp vervolgens de appel met een grove rasp er door heen en meng goed door.

4. Schep het mengsel in de bakvorm. Snijd de overige vijgen in grove stukken en hak de overige amandelen grof, en verdeel over het mengsel. Druk een beetje in het beslag. Zet de bakvorm in de oven voor 35 – 40 minuten, of tot het goudbruin is en een prikker die je in het midden steekt er schoon uit komt. Laat op een rooster afkoelen.

Vijg-bananenbrood

Thank you Jamie!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s