Viskoekjes met koolsalade

Rustyburgers

Een beetje variatie met vis: viskoekjes! Het lijkt een lang recept, en het zijn ook wel wat stappen, maar qua tijd valt het allemaal reuze mee. En ze zijn erg lekker! Koekjes bij het avondeten? Wat wil je nog meer! De koolsalade ernaast maakt het gerecht lekker fris.

Ingrediënten (voor 4 personen):

Viskoekjes:

 • 300 gram bloemige aardappelen
 • 300 gram witvis (bijvoorbeeld kabeljauw)
 • 3 cm gemberwortel
 • 2 tenen knoflook
 • 1 rode peper
 • 1 ui
 • 1 ei
 • 1 el bloem
 • 1 tl koriander(poeder)
 • 1 tl kaneel
 • 1/2 tl kurkuma
 • Verse koriander

Voor de koolsalade:

 • 1/2 – 1 rode kool
 • 1/2 – 1 Chinese kool
 • Olijfolie (bijv. pistacheolie)
 • 1 limoen

Eventueel knoflooksaus:

 • 6 el mayonaise
 • 6 el yoghurt
 • 4 tenen knoflook

Tip: gebruik om te bakken/frituren arachideolie, dit is beter dan gewone olijfolie en ook wat vriendelijker voor de portemonnee! 

Viskoekjes met koolsalade

Bereidingswijze:

1. Zet een pan met water op het vuur. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Zet een stoompan op de pan met kokend water en doe de aardappels in de stoompan. Stoom voor ongeveer 5 minuten en voeg dan de vis toe en laat nog voor 4 minuten stomen of totdat de aardappelen en vis gaar is. Haal dan de stoompan van de pan en laat afkoelen.

2. Snijd de rode peper en ui fijn. Verhit een flinke scheut olie in een pan en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de peper en ui toe en laat even fruiten. Voeg dan de overige specerijen toe: kurkuma, koriander, kaneel, peper en zout. En pers ook een stukje gember uit boven de pan. Meng goed door elkaar.

3. Voeg vervolgens de aardappel en de vis in de pan en bak tot alle ingrediënten ‘droog’ zijn.  Meng goed door elkaar en prak vervolgens met een vork. Voeg het ei, de verse koriander en bloem toe. Meng door elkaar en laat afkoelen. Rol er vervolgens balletjes van met je handen.

4. Snijd ondertussen de kool in fijne reepjes en doe in een saladekom. Meng van olijfolie (eventueel met pistache smaak, erg lekker!), sap van een limoen, peper en zout een dressing. Meng door de kool heen en voeg eventueel naar smaak als laatste nog wat verse koriander toe.

5. Wij hadden ook nog een klein knoflooksausje erbij gemaakt: Meng hiervoor de yoghurt met de mayonaise en pers 4 tenen knoflook uit. Roer goed door en kruid nog met peper en zout.

6. Schenk in een braad- / wok- / hapjespan een flinke laag olie, ongeveer 2 cm. Laat deze goed heet worden, zodat het een soort van frituur wordt. Druk de balletjes plat en schep voorzichtig in de olie. Bak in ongeveer 2 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.

Serveer met de koolsalade!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s