Salade met zoete aardappel, vijgen en geitenkaas

Zoete aardappel, vijg en geitenkaas

Wow wat een heerlijke salade! Dit is echt een nieuwe favoriet op de Rusty. Met de herfst die officieel al is begonnen passen deze prachtige kleuren er ook helemaal bij. Het neemt even wat tijd in beslag door de zoete aardappel die de oven in gaat, maar ooh ooh zeker de moeite waard!

Ingrediënten (3 pers.):

  • 3 à 4 zoete aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 6 vijgen
  • 200 gram geitenkaas
  • 300 gram spinazie
  • Halve krop sla
  • 3 lente-ui
  • 40 ml balsamicoazijn
  • 20 gram rietsuiker
  • 1/2 rode peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 – 220 graden. Schil de zoete aardappel en schaaf in dunne plakjes, met bijvoorbeeld een kaasschaaf. Spreid deze plakjes uit op een bakplaat met bakpapier. Probeer zo weinig mogelijk plakjes over elkaar te leggen, pak desnoods twee ovenplaten of – roosters. Besprenkel een beetje olijfolie over de aardappel en kruid met peper en zout. Zet in de oven voor 20 – 30 minuten.

2. Snijd de paprika in grove stukken. Verwijder de zaadlijst uit de peper en snijd fijn. Snijd de lente-ui fijn. Verhit olijfolie in een grillpan en grill de paprika. Voeg op het laatst nog even de peper en ui toe. Zet aan de kant.

3. Verwarm in een steelpannetje de balsamicoazijn met de rietsuiker. Laat 3 minuutjes zachtjes pruttelen. Zet dan uit. Snijd de vijgen in partjes. Snijd eventueel de sla klein en was. Doe de spinazie in een kom samen met de sla.

4. Haal wanneer de zoete aardappel bruin kleurt uit de oven. Laat een beetje afkoelen en voeg dan toe aan de kom met spinazie en sla. Voeg de paprika, peper en ui toe en meng door elkaar. Voeg als laatste de vijgen toe en brokkel de geitenkaas over de salade. Serveer met de balsamico-dressing.

Eet smakelijk!

Advertentie

Een gedachte over “Salade met zoete aardappel, vijgen en geitenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s