Bananenscones

Rustyburgers

Scones met bananen voor bij het ontbijt are always a good idea! Of lekker bij de thee, English style. Een basisrecept voor basic scones vind je hier. Deze met bananen zijn iets machtiger maar erg lekker! Een goede manier ook om fruit in je ontbijt te verwerken. Gewoon lekker maken dus!

Ingrediënten voor 12 scones:

  • 2 rijpe bananen
  • 450 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 75 gram koude roomboter + 1 klontje extra
  • 50 gram suiker + 1 eetlepel extra
  • 2 eieren
  • 225 ml halfvolle melk

Eventueel bekertje slagroom om clotted cream te maken. 

Bereidingswijze:

1. Je kan het beslag ook een avond van te voren maken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Verhit ondertussen het klontje boter in een koekenpan en voeg de banaan en 1 eetlepel suiker toe. Bak 5 minuten totdat de banaan bruin wordt en laat vervolgens afkoelen.

2. Doe het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in een kom. Snijd de koude boter in stukjes en voeg aan het botermengsel toe. Kneed het deeg door elkaar en meng vervolgens de suiker erdoorheen. Er mogen kleine klontjes in het deeg blijven.

3. Klop in een andere kom of beker de eieren los en voeg de melk toe. Maak een kuiltje in de kom met zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en boter, en giet 2/3 van het eimengsel in het kuiltje. Pak twee messen en snijd met de ongekartelde kant door het beslag heen zodat er een plakkerig deeg ontstaat. Opnieuw mogen hier nog klontjes in het deeg blijven. 

4. Voeg als laatst de bananen toe en kneed het er voorzichtig doorheen.

5. Strooi wat zelfrijzend bakmeel op je werkblad/aanrecht en leg hier het deeg op. Maak een dikke plak van ongeveer 2 cm hoog. Pak een uitsteekvorm of glas en steek ronde vormpjes uit het deeg (doorsnede ongeveer 5 a 7 cm). Leg de scones op een ingevette bakplaat of bakpapier en bestrijk de bovenkanten met het overgebleven melkmengsel. Bak de scones 10 a 15 minuten tot ze goed zijn gerezen en bruin zijn.

6. Klop of mix ondertussen de slagroom tot ‘clotted cream’, iets langer doorkloppen dan bij slagroom. Serveer de scones met clotted cream en jam.

Enjoy!

Advertentie

Een gedachte over “Bananenscones

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s