Herfstsalade

Rustyburgers

Oké, het is officieel koud buiten en de meeste bomen zijn nagenoeg kaal. Al vind ik dat we al redelijk naar de winter neigen, nog even een shout out naar de herfst! Deze salade is echt perfect voor als je na een tocht door de kou thuis komt en zin hebt in lekker eten. De bereiding van de pompoen is afgeleid van dit recept van Ottolenghi, want ben er nog steeds erg fan van. Anyway, lekker genieten van deze herfstsalade!

Ingrediënten (4 pers.):

  • 1 flespompoen
  • 1 granaatappel
  • 200 gram geitenkaas
  • 75 gram pecannoten
  • 300 gram spinazie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram rauwe ham
  • 1 tl kaneel
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de flespompoen door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd dan de pompoen in repen. Laat de schil zitten. Meng in een kom de pompoen met 1 theelepel kaneel, peper, zout en een scheutje olijfolie. Verspreid de pompoen op een bakplaat met bakpapier en zet in de oven voor ongeveer 35 – 40 minuten.

2. Pel ondertussen de granaatappel. Een kwart tot een halve granaatappel is al voldoende mocht je geen zin hebben om de gehele granaatappel te pellen. Zet de pitjes apart.

3. Snijd de champigonons in vieren. Verhit wat olie in een pan en bak de champignons bruin. Voeg dan de pecanoten toe en verwam nog even mee.

4. Maak de herfstsalade op door de spinazie over de borden te verdelen. Haal de pompoen uit de oven en verdeel de parten. Verscheur de plakken rauwe ham iets en verdeel ook over de borden. Schep vervolgens de champignons met pecannoten over de salade. Brokkel de geitenkaas over de borden en maak af met de granaatappelpitjes. Druppel eventueel nog wat olijfolie over de salade.

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s