Het is bijna Pasen en een ei hoort daarbij! Dat kan in de vorm van een spiegelei, een hard of zacht gekookt eitje, als eiersalade, een gevulde omelet, pannenkoek, gepocheerd, geroerd en geklust, in een quiche, geschilderd of van chocola is uiteraard ook lekker! Maar wat is een verantwoordelijk ei-advies?

Een ei bevat een hoop goede voedingstoffen, maar ook cholesterol en verzadigd vet wat het cholesterolgehalte van je bloed verhoogd. Cholesterol heb je enerzijds nodig voor de opbouw van cellen en hormonen, maar een te hoog cholesterol kan het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en diabetes type 2 verhogen. Geniet er dus met mate van! Zeker voor mensen die aanleg hebben voor een hoog cholesterolgehalte. Het verantwoorde advies is gemiddeld 3 eieren per week.

Healthy food

Awkward Paasbrunch of diner met je (schoon)familie op de planning dit weekend? Met deze leuke weetjes over eieren kan je ongemakkelijke stiltes voorkomen:

  • De houdbaarheid van een ei is 28 dagen nadat het gelegd is. Ben je de doos of datumkwijt? Geen probleem! Leg het ei in water, als het blijft drijven is deze niet goed meer.
  • Een vers ei het lekkerste? Toch niet! Een ei smaakt zo’n 5 dagen na de leg op zijn best. Dan is het ei helemaal tot rust gekomen en is de smaak volledig ontwikkeld.
  • Een ei bevat gemiddeld 6 gram eiwit. Een goede keuze om bijvoorbeeld na het sporten te eten!
  • Een ei is het enige voedingsmiddel die alle 9 essentiële aminozuren bevat. Daar kun je op bouwen!
  • Naast deze essentiële aminozuren heeft een ei een hoog gehalte aan omega 3 vetzuren en bevat vitamine A, B2, B11, B12, D, E en mineralen fosfor, ijzer, zink en jodium.
  • Een ei voelt zich het prettigst in zijn eierdoosje (net als de doos van zijn moeder?). Zo zijn ze beschermd tegen licht en temperatuurschommelingen.
  • Hoe verser het ei, hoe lastiger de schaal na het koken te pellen is.

En moet jij nog de keuken in om een gezellig Paastafel voor te bereiden? Vergeet dan niet deze eiersalade voor Pasen of kijk eens hier en hier voor lekkere brunch- en lunchrecepten!

Snelle en lekkere eiersalade

Fijn Pasen!

Advertentie

2 gedachtes over “Kapáááák, Happy Easter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s