Food van de toekomst insecten? Ja echt.. De meeste mensen moeten er niet aan denken om ze te zien, laat staan te eten. En dat terwijl ze in Afrika, Azië en andere continenten onderdeel zijn van het dagelijkse voedingspatroon. Zonder dat je het misschien weet, consumeren we ook in de Westerse wereld regelmatig insecten!

(Delen van) insecten kunnen namelijk zitten in bijvoorbeeld roze koeken, M&M’s, brood, vruchten, noten, snoep of pindakaas. Dit is onder andere te danken aan de voedingstechnologie en de insectprocessen van tegenwoordig. Ook bestaat er een officiele richtlijn waarin staat hoeveel een product aan (delen van) insecten mag bevatten. Zo maken deze diertjes langzaam hun intrede in de Westerse wereld en liggen insecten sinds kort ook in de supermarkten, gevriesdroogd en wel. Ik ben ervan overtuigd dat insecten het food van de toekomst wordt!

Insecten food van de toekomst

Voedingswaardige weetjes

100 gram insecten bevat minder vet en veel meer eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen dan 100 gram vlees. Insecten zijn namelijk koudbloedig en besteden geen energie aan het warm houden van het lichaam, hierdoor leveren ze relatief veel meer eiwitten dan warmbloedige dieren. Daarnaast is de consumptie van insecten veel beter voor het milieu omdat zij effectiever te produceren zijn in tegenstelling tot dieren. Voor de vergelijking: het deel wat geconsumeerd wordt van een kip is ongeveer 50% (met de kipnuggets van de Mc Donalds niet meegerekend uiteraard), bij een koe is dit slechts 40%, maar bij insecten is dit gemiddeld 80%!

Insecten Food van de toekomst

De top 4 van eetbare insecten zijn

  • Sprinkhanen
  • Buffelowormen
  • Meelwormen
  • Wasmotlarven

Dus wen er maar vast aan! Bak een lekker sprinkhaantje voor door de salade, mix wat wormen door je koekbeslag of verwerk larven in een (rusty)burger à la 2015. Een tip hierbij: koop ze wel in de supermarkt in plaats van ze zelf uit de tuin te halen. Zo zijn ze gegarandeerd zandvrij…

Insecten Food van de toekomst

Advertentie

Een gedachte over “Insecten: food van de toekomst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s