Het is algemeen bekend dat veel mensen problemen hebben met twee belangrijke voedingsrichtlijnen, namelijk de inname van een (volwaardig en gevarieerd) ontbijt en de inname van 2 stuks fruit per dag. In dit recept maken we een easy ontbijtje dat je van te voren al kan klaarmaken en dus snel in de ochtend kan opeten. Geen smoesjes meer om je ontbijt te skippen en je eet vast wat fruit!

Bonnie:
“Na een periode van soms 12 uur zonder eten is je lichaam toe aan nieuwe energie. Dat maakt het ontbijt een belangrijke maaltijd. Een volwaardig en gevarieerd ontbijt geeft je een goede start van de dag en is nodig om je lichaam en je metabolisme aan het werk te krijgen. Het regelmatig eten (van het ontbijt) is ook belangrijk om op een gezond gewicht te blijven. Wie niet ontbijt, compenseert dat vaak later op de dag met extra of meer eten. Daarnaast kan het overslaan van het ontbijt leiden tot vermoeidheid, concentratieverlies en minder goede prestaties op school of op het werk.

Fruit draagt ook bij aan het behoud van een gezond gewicht en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en kanker. Fruit levert in verhouding tot het gewicht weinig calorieën en veel voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen die essentieel voor het lichaam zijn. Fruit bevat ook veel water en vezels die zorgen voor een vol gevoel. Helaas haalt een groot deel van de Nederlanders niet het advies van 2 stuks fruit per dag. Onderstaand recept kan een oplossing zijn voor deze 2 struggles.”

Ingrediënten voor 1 pudding:

  • 1 rijpe bananen
  • 100 ml amandelmelk
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 1-2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

  1. Bereid dit recept in het weekend of de avond ervoor. Pel de banaan en snijd in stukjes. Mix met een staafmixer de banaan met de amandelmelk totdat het een glad mengsel is. Voeg vervolgens de honing en het chiazaad toe en roer goed door.
  1. Schenk in een glas of kommetje en zet het een nacht in de ijskast. Je kan de volgende ochtend nog wat kwark en/of stukjes banaan toevoegen.

Voedingswaarde per portie: 382 kcal, 62 gr. koolhydraten, 14,5 gr. eiwitten en 8,3 gr. vet

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor ontbijtrecepten met fruit? Kijk dan eens tussen de ontbijtrecepten op Rustyburgers of lees het blog dat Bonnie met de Rustyburgers schreef voor iamafoodie.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s