Choco-avo balls

Vaker zag ik wel eens een chocolade mousse gemaakt van avocado voorbij komen, of dergelijke choco-balls. Maar die combi van avocado met chocolade blijf ik beetje gek vinden en gegeten had ik het dan ook nog niet. Tot ik met pure chocoladeletters en rijpe avocado’s in overschot zat… En het resultaat? Erg lekker, ik ben fan! Vooral die met kokos en nootjes zijn mijn favoriet.

Ingrediënten:

  • 1 rijpe avocado
  • 100 gram pure chocolade
  • Handje gemengde noten (ongezouten)

Dip: geraspte kokos, cacaopoeder of gemengde noten

Bereidingswijze:

1. Smelt de pure chocolade (in de magnetron of au bain marie). Pureer ondertussen de avocado zodat het een gladde substantie wordt. Hak de gemengde noten heel fijn.

2. Meng de avocado en nootjes met de pure chocolade in een kommetje. Zet dit voor 10 – 15 minuten in de ijskast. De chocolade kan dan nu wat stollen zodat je er zo makkelijker balletjes van kunt draaien. Mocht je de balletjes door nootjes willen rollen straks, dan kun je deze ondertussen weer heel fijn hakken.

3. Zet een bordje klaar waar je de balletjes op kunt leggen. Pak een snijplank en verdeel daar de kokos, cacao of gehakte nootjes over. Pak het avocado mengsel uit de ijskast en draai er balletjes van (plakhanden included). Rol ze door de kokos, cacaopoeder of nootjes heen en leg op het bordje. Zet vervolgens het bordje met alle balletjes nog even in de ijskast en dan zijn ze ready!

Tip: bewaar ze in een afgesloten bakje in de ijskast.

Rustyburgers

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s