Chocoladebrokken met zeezout en cranberries

Rustyburgers

Nou kreeg ik vanochtend uit betrouwbare bronnen te horen dat het vandaag Wereld Chocoladedag is, zie hier het bericht. En als groot chocolade verbruiker kan ik dit bericht niet negeren. Dus deel ik graag een mega simpel recept om chocoladebrokken te maken met zeezout en gedroogde cranberries. Als ode aan de chocolade zeg maar.

Ingrediënten:

  • 80 gram Tony Chocolonely caramel seasalt
  • 80 gram pure chocolade
  • Klein handje gedroogde cranberries
  • Zeezout

Bereidingswijze:

1. Smelt in aparte kommetjes de twee verschillende chocolade soorten. Dit kan snel in de magnetron (pas op dat het niet te hard gaat) of au bain marie.

2. Bekleed een kleine ovenschaal of bakvorm met bakpapier. Schenk aan de ene kant de karamel chocolade en aan de andere kant de gesmolten pure chocolade. Gebruik nu een vork of satéprikker om de ‘swirls’ te maken. Begin aan de ene kant van de schaal en ‘trek’ je vork door te chocolade zodat er een patroon ontstaat en de chocolade vermengt.

3. Zet de schaal voor 5 minuten in de vriezer om de chocolade weer wat te harden.

4. Haal de chocolade uit de vriezer en verdeel nu wat zeezout en de gedroogde cranberries over de chocolade. Wanneer het direct naar de bodem zakt dan is het nog niet hard genoeg, zet het dan eerst nog voor wat minuten terug in de vriezer.

5. Zet de chocolade weer terug in de vriezer voor minimaal een uur. Haal het vijf minuten voor serveren uit de vriezer. Haal uit de vorm en breek in grove stukken.

Chocoladebrokken

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s