Vispakketje met groene groenten salade

In het kader van geen zin om naar de appie te lopen werd het een kliekjes dag. En dat vind ik leuk. Want je ontdekt allemaal producten in huis én je gaat dan soms combi’s eten die je niet snel maakt als je door de supermarkt heen loopt. Dus het klinkt misschien wat bijzonder, maar het is dus echt heel lekker. Just try it!

Ingrediënten (voor 2 personen):

Vispakketje

 • 2 Pangasiusfilet (of andere witvis)
 • 250 ml Alpro soya cuisine (kookroom)
 • 2 tl Sriracha hete saus
 • 1 teen knoflook
 • 1 cm gember
 • 1 limoen
 • 1 el Za’atar kruiden
 • Peper & zout

Groene groenten salade

 • 200 gram doperwtjes
 • 1 avocado
 • 2 tomaten
 • 1 courgette
 • 1 rood uitje

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 – 200 graden. Pers de limoen uit en gebruik het sap. Pers de knoflook en gember uit. Pak een schaaltje en meng hierin alle ingredienten (m.u.v. de vis) voor de vispakketjes. Roer goed door tot een gladde saus.

2. Pak een kleine oven schaal. Neem twee vellen aluminiumfolie. Leg op elk vel een filet vis. Vouw tot pakketjes en leg in de ovenschaal. Verdeel de saus over de twee filets en vouw de pakketjes vervoglens dicht. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten. (Dit was voor vis uit de diepvries. Heb je verse filets dan moet het waarschijnlijk minder lang in de oven!)

3. Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes. Verhit een grillpan en bak hier de courgette in. Voeg de laatste 3 minuten ook de doperwtjes (ook uit de diepvries) toe. Snijd de ui in halve ringen, de tomaten in partjes en de avocado in reepjes. Meng alle ingredienten in een kom.

4. Haal de pakketjes uit de oven zodra de vis gaar is, check dit even door de filets door te snijden. Serveer met de groenten.

Vispakketje met groene groenten salade

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s