Salade geitenkaas met appel en rode bietjes

Rustyburgers

Van geitenkaas krijg ik nooit genoeg en vooral nu er veel salades op tafel staan passeert de geitenkaas vaak de borden. Bij deze dan ook een salade die in het teken staat van de geitenkaas. Lekker met spek en rode bietjes. Een favoriete combi wat mij betreft. Verse simple, very easy. That’s the way aha-aha, I like it aha-aha!

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 400 gram gekookte rode bietjes
 • 200 gram geitenkaas
 • 200 gram ontbijtspek (ongeveer 3 plakjes p.p.)
 • 150 gram walnoten
 • 1 krop gemengde sla
 • 1 appel
 • Honing
 • Verse tijm

Voor de dressing:

 • 2 el honing
 • 1 el mosterd
 • 4 el olie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 – 200 graden. Snijd en was de krop sla.

2. Bekleed een rooster of bakplaat met bakpapier. Leg hier 4 plakjes spek op. Verdeel ongeveer de helft van de geitenkaas over deze vier plakjes. Doe hier wat drupjes honing op en verdeel wat verse tijm over de geitenkaas. Vouw als pakketjes dicht en zet voor 10 minuten in de oven.

3. Bak in een koekenpan de overige spek plakjes gaar. Was ondertussen de appel en snijd in kleine stukjes. Snijd ook de rode bietjes klein. Hak de walnoten grof. Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en kruid met wat peper en zout.

4. Verdeel de sla over 4 borden. Snijd de gebakken spek wat kleiner. Verdeel over de sla de rode bietjes, walnoten, spek, overige geitenkaas en appelstukjes. Leg als laatste de pakketjes spek met geitenkaas uit de oven op de salade en maak af met de dressing.

Rustyburgers

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s