Hartige taart met mozzarella, tomaat en cashewnoten

Er is altijd een reden voor taart! En dat kan ook voor het avondeten met deze hartige variant. Het is een vegetarisch recept, maar zowel vegetarisch als met vlees, gevogelte of vis is het een grote aanrader.

Ingrediënten:

  • 8 plakjes filobladerdeeg
  • 4 eieren
  • 150 g ongezouten cashewnoten
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 tomaten
  • 2 takjes basilicum
  • 1 ui
  • Beetje boter, peper en zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Vet een taartvorm in met een beetje boter en bekleed met de bladerdeeg. Zorg dat de plakjes elkaar overlappen met de punten over de rand zodat je ze op het laatst over de inhoud van de taart kan vouwen. Zet de taartvorm met bladerdeeg alvast 3 minuten in de oven zodat de bodem een beetje voorgebakken en stevig is.

2. Snijd de ui en cashewnoten fijn (houd een handje gesneden cashewnoten over voor de topping van de taart). Fruit de stukjes ui in 3 minuten en bak vervolgens de cashewnoten nog 3 minuten mee. Snijd ondertussen de mozzarella bollen in stukjes, de basilicum fijn, 2 tomaten in blokjes en 2 tomaten in plakken.

3. Klop de eieren los in een kom (houd ook hier een klein beetje losgeklopt ei apart om de taart op het laatste te bestrijken). Voeg in het andere deel losgeklopt ei wat peper en zout toe en vervolgens de noten, ui, mozzarella, basilicum en stukjes tomaat. Meng dit goed door elkaar.

4. Schenk het mengsel in de taartvorm, leg de plakjes tomaat erop en vouw de randjes bladerdeeg naar binnen. Bestrijk met het apart gehouden ei en strooi tot slot een handje gesneden cashewnoten erover.

5. Zet de taart ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Serveer eventueel met wat salade erbij.

InstasizeImage

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s