Baba Ganoush

Rustyburgers

Yes het is weer weekend! Lekker van het weer genieten, wellicht op het strand of in het park. In ieder geval gaan er complete maaltijden bij mij met deze temperaturen niet zo goed in. Dus vooral kleine hapjes en lekker borrelen gaat het worden. Deze baba ganoush is heerlijk voor op tafel bij de BBQ of met een broodje mee het park in. Neemt wel wat tijd in beslag en probeer het bijvoorbeeld een avond van te voren te maken, maar bewaar je het goed afgesloten dan gaat het zo een paar dagen mee!

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 citroen
  • 1 – 2 tl komijnpoeder
  • Olijfolie
  • Verse platte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verhit de grill voor tot middelhoog. Prik de schil van de aubergines rondom in met een vork. Bedek een ovenplaat met aluminiumfolie en leg hier de aubergines op. Zet voor ongeveer 20 minuten onder de gril, totdat de schil van de aubergines zwart is. Draai na ongeveer 10 minuten even om.

2. Laat de aubergine iets afkoelen, houd ze onder de kraan met koud water. Snijd de aubergines door de helft, pas op voor de hete stoom die eruit komt! Schep daarna met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe dit in een kom en snijd klein met mes en vork. Dep vervolgens met wat keukenpapier overtollig vocht weg.

3. Pers de knoflooktenen uit boven de kom met de aubergine. Voeg het komijnpoeder en een snuf  zout toe. Meng alles goed door elkaar. Zet de kom in de ijskast, minimaal 3 uur. Zo wordt het mengsel ook wat dikker.

4. Haal de aubergine vijf minuten voordat je hem wilt serveren uit de ijskast. Pers de citroen uit en voeg het sap samen met de kikkererwten en de aubergine in een kom of de keukenmachine. Pureer met een staafmixer of mix in de keukenmachine en pureer/laat deze draaien totdat je een grotendeels glad mengsel hebt. Scheur de verse peterselie fijn en schep door het mengsel heen. Schep de baba ganoush in een schaaltje en sprenkel er wat olijfolie overheen. Serveer nog met wat verse peterselie en wat brood.

Tip: ook lekker met nog wat granaatappelpitjes erover!

Baba ganoush

Happy weekend!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s