Muesli bars

Rustyburgers

Have a break, have a… muesli bar! Tijd voor een lekker tussendoortje. Makkelijk om mee te nemen voor onderweg of op kantoor. En lekker vers uiteraard! Ook kun je ze elke keer anders maken door in de noten te variëren. Prima om op zondag te maken, kan je heel de week vooruit met deze muesli bars : )

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 100 gram ongezouten noten en zaden (gemengd of eigen voorkeur noten)
  • 75 gram dadels zonder pit
  • 30 gram kokosrasp
  • 70 gram honing
  • 30 gram kokosolie
  • 2 el water en een snufje zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier.

2. Snijd de dadels in kleine stukjes en hak de noten fijn. Meng deze met de havermout, zaden en kokosrasp door elkaar.

3. Verwarm de honing in een pannetje tot deze dun wordt en voeg vervolgens de kokosolie en het water hierbij. Schenk bij het havermoutmengsel en roer goed door totdat het een plakkerige massa wordt. Schep de massa in de ovenschaal en bak de muesli in 20 – 25 minuten bruin.

5. Wanneer je de schaal uit de oven haalt is de muesli nog een beetje zacht. Hierdoor kan je met een mes langwerpige repen snijden. Het zal redelijk blijven plakken maar na een kwartiertje (wanneer de repen hard zijn) kan je ze losbreken.

Muesli bars

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s