Mini caprese quiches

Alles wat klein is vind ik (bijna) altijd leuk en schattig. Dus zeg mini en ik ben al snel fan. Deze mini quiches zijn dan naar mijn mening ook enig en ook nog eens makkelijker te serveren dan een grotere quiche. Zeker als je vanavond weer een kleedje uitspreid in het park!

Ingrediënten (voor 8 quiches):

  • 125 ml crème fraîche
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 1 bol mozzarella
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Verse basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.

2. Klop in een kom de eieren los en meng met de crème fraîche. Pluk de mozzarella bol klein en voeg toe aan de eieren. Snijd de zongedroogde tomaatjes eventueel wat kleiner en meng ook door het mengsel. Scheur als laatste verse basilicum fijn en roer er ook doorheen. Kruid flink met peper en zout.

3. Snijd de hoekjes van de bladerdeegplakjes af zodat er een rondje ontstaat. Bekleed hiermeer van een muffinvorm de bakjes. Vul met het mengsel en bestrijk eventueel de randen van het bladerdeeg met wat melk of ei. Zet in de oven voor ongveer 15 minuten.

Mini caprese quiches

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s