Salade met krieltjes en groene asperges

Rustyburgers

Het begint toch verdorie een beetje op zomer te lijken hier in Nederland, yes! Ga jij komende dagen of van het weekend de BBQ nog aansteken? Zou toch wel lekker zijn! En naast al het vlees en vis dat de barbeque opgaat is het ook altijd goed om veel broodjes, salades en drankjes op tafel te hebben. Deze salade met krieltjes en groene asperges is daar ook echt perfect voor!

Ingrediënten:

  • 300 gram krieltjes
  • 100 gram groene asperges
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 1 – 2 el kwark
  • 1 el citroensap
  • 1 tl dille
  • Rucola

Bereidingswijze:

1. Was de krieltjes en snijd in kleine partjes. Doe de krieltjes met ruim water en een snuf zout in de pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 – 15 minuten koken. Prik met een vork in de krieltjes om te kijken of ze gaar zijn. Giet af en laat een beetje afkoelen.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grillpan en gril hier voor ongeveer 3 – 5 minuten de asperges in.

3. Meng in een kom de kwark met citroensap, dill en peper en zout. Voeg de asperges met de krieltjes samen in een schaal. Meng de dressing er doorheen en voeg als laatste het amandelschaafsel en de rucola toe. Voeg naar smaak nog extra peper en zout toe.

Krieltjes en groene asperges

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s