Bulgur met zoete aardappel, granaatappel en geitenkaas

Rustyburgers

In de zomer heb ik vaker zin in een maaltijdsalade dan bijvoorbeeld een bord met pasta. In deze salade met bulgur zit zoete aardappel en samen met de granaatappel wordt het een frisse maaltijd! Lekker om mee te nemen naar het park, wijntje erbij en het is echt zomer : )

Ingrediënten (voor 2 pers):

  • 150 gram spinazie
  • 75 gram bulgur
  • 75 gram geitenkaas
  • 75 gram walnoten
  • 2 kleine of 1 grote zoete aardappel
  • Granaatappelpitjes
  • Chili poeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 – 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel de zoete aardappel hier op. Kruid met zout, peper en chili poeder. Zet voor 20 minuten in de oven.

2. Kook de bulgur volgens bereidingswijze. Pel ondertussen een granaatappel en hak de walnoten grof.

3. Haal de zoete aardappel uit de oven en meng met de bulgur. Voeg de granaatappel en walnoten toe. Brokkel de geitenkaas boven de salade en roer door. Scheur als laatste de spinazie wat kleiner en meng met de bulgursalade. Verdeel over de borden en serveer met wat olijfolie.

Bulgur met zoete aardappel en granaatappel

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s