Cupcakes met aardbeien en witte chocolade

Nog een keer hieperdepiep hoera! Want vandaag is rusty Claire jarig en dat vieren we uiteraard met taart. Dit keer kleine taartjes, maar zeker niet minder lekker. We blijven ook op de aarbeien-tour want we moeten er gebruik van maken nu ze er zijn!

Ingrediënten (12 – 14 cupcakes)

Voor de cupcakes:

 • 300 gram bloem
 • 250 gram aardbeien
 • 250 ml melk
 • 120 gram suiker
 • 120 gram boter
 • 75 gram witte chocolade
 • 2 eieren
 • 2 tl vanille extract
 • 1 tl bakpoeder

Voor de topping:

 • 50 gram witte chocolade
 • 50 gram amandelen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat in een steelpannetje de boter langzaam smelten. Hak de witte chocolade fijn en snijd de aarbeien in kleine stukjes.

2. Meng in één kom de bloem, de aarbeien, de suiker, de witte chocolade en het bakpoeder. Meng in een andere kom de melk, de gesmolten boter, de eieren en het vanille extract goed door elkaar. Voeg dan de inhoud van beide mengkommen door elkaar en spatel goed door.

3. Zet de cakevormpjes in een bakblik of op een bakplaat. Schenk het mengsel in de vompjes, tot ongeveer een halve cm onder de rand. Zet voor 25 – 30 minuten in de oven. Bak de cakejes goudbruin en controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.

4. Haal wanneer de cupcakes wanneer ze goed zijn uit de oven en laat afkoelen. Smelt ondertussen voor de topping de witte chocolade ‘au bain marie’ of even in de magnetron. Hak de amandelen heel fijn. Verdeel met een lepel de chocolade over de cupakes en top af met de amandelen.

Cupcakes met aardbeien en witte chocolade

Happy Birthday!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s