Carrot cake

Rustyburgers

Hiep hier hoera! Vandaag blaast Vief voor de vijfde keer 21 kaarsjes uit! En bij een verjaardagsfeestje hoort een recept voor een taart, niet waar? Deze taart met worteltjes is erg lekker en vooral de frosting is om je vingers bij af te likken.. Je hebt geen verjaardag nodig hoor, je mag hem ook gewoon voor het weekend bakken.

Het raspen van de worteltjes is wel een werkje, zeker omdat je wel een grote hoeveelheid nodig hebt. Nou kreeg ik laatst van de groenteboer een tip: mocht je een juicer hebben die sap en pulp goed scheidt. Dan kan je dus de pulp van de wortelen gebruiken voor in de taart. Ik testte het uit en het was heerlijk. Heb je direct een sapje én binnen 1 minuut voldoende wortel voor in de taart!

Ingrediënten voor 1 taart

Voor de taart:

 • 400 gram wortel (geraspt)
 • 350 gram zelfrijzend bakmeel
 • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 100 gram walnoten + extra voor garnering
 • 6 eieren
 • 3 el kokosolie
 • 3 tl bakpoeder
 • 1 el speculaaskruiden
 • 1 sinaasappel

Voor de frosting:

 • 200 gram roomkaas
 • 3 el kwark
 • 60 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 170 gaden. Rasp de wortelen en zet apart. Laat de kokosolie smelten in een pannetje. Voeg in een beslagkom de eieren, de basterdsuiker en de kokosolie samen en mix tot een egaal mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe aan de beslagkom en mix goed door.

2. Hak de walnoten klein en rasp de sinaasappel. Voeg de helft van de sinaasappelrasp, de walnoten en de speculaaskruiden toe aan het beslag en roer goed door. Spatel als laatste de geraspte wortel door het beslag.

3. Vet een bakvorm in en giet vervolgens het beslag in de vorm. Bak in 50 – 60 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de taart goed is. Hij moet er ‘droog en schoon’ uitkomen.

4. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen, liefst op een rooster. Maak ondertussen de frosting. Pers de sinaasappel uit. Meng de overige helft van de sinaasappelrasp, het sap, de kwark en de roomkaas goed door elkaar.

5. Besmeer de afgekoelde taart met de frosting en maak af met wat overige walnoten en eventueel wat wortelrasp.

thumb_SAM_4365_1024

thumb_SAM_4352_1024

Happy Birthday Vief!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s