Kabeljauw met parmaham en groene asperges uit de oven

Rustyburgers

Rusty Vief zette laatst dit heerlijke gerecht op tafel. Ik ben echt fan van groene asperges en heb ze dit seizoen eigenlijk nog veel te weinig gegeten. Extra blij was ik dan ook toen ik thuis kwam en deze schaal uit de oven werd gehaald. Perfect gerecht ook als je niet van afwassen houdt, want je gebruikt één ovenschaal voor het hele gerecht. Sounds perfect right?!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • Pommes Rouge
  • 200 gram groene aspergetips
  • 140 gram tomatentapenade
  • 70 gram Parmaham
  • 4 Kabeljauwfilets (kan uit diepvries)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bekertje crème fraîche
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappeltjes en snijd ze in kleine blokjes. Meng de aardappeltjes met een scheut olijfolie. Pers de knoflookteentjes er boven uit en voeg Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Roer nog goed door en zet voor een half uur in de oven.

2. Leg de kabeljauwfilets op een snijplank of bord. Gebruik de helft van de tomatentapenade en besmeer hier één kant van de filets mee in. Rol de filets op (met de tapenade naar binnen) en vouw er de Parmaham omheen. Kruid met peper en zout.

3. Was de asperges en snijd de onderkant (ongeveer 1 – 2 cm) eraf. Haal de schaal met aardappeltjes uit de oven. Schep even om en leg hier de pakketjes met vis en de asperges op. Zet nog voor 20 – 30 minuten terug in de oven.

4. Meng in een schaaltje de overige tapenade met de crème fraîche, peper en zout. Haal de ovenschaal uit de oven. Serveer met de saus.

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s