Gehaktballetjes met zongedroogde tomaatjes

Aangezien er weer een extra lang weekend voor de deur staat zal er vast en zeker een borrel op het programma staan! Een favoriet bij borrelhapjes of bij tapas zijn toch wel de gehaktballetjes. Tenminste bij mij en ik vind het niet erg om ze zelf te draaien. Smaken ze toch nét wat lekkerder. Maak er een lekker tomatensausje bij en schenk vast een glaasje in. Dan kan de borrel vanmiddag van start!

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

 • 500 gram gehakt
 • Paneermeel
 • 1 zakje gehaktkruiden
 • 1 kleine ui
 • 1 ei
 • 1 el mayonaise
 • 1 el mosterd
 • 2 el Maggie
 • 2 tl sambal

Voor de saus:

 • 500 gram Passata di pomodoro
 • 100 gram zongedroogde tomaatjes
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 sjalotje
 • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

1. Snijd de ui fijn en meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom. Draai daarna kleine balletjes van het gehakt.

2. Verhit een flinke klont boter in een braad- of hapjespan en bak hierin de balletjes bruin. Laat of zacht vuur met de deksel op de pan gaar worden. Schep af en toe om zodat ze niet vastbakken aan de bodem van de pan. Haal daarna de balletjes uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.

3. Snijd de sjalot en zongedroogde tomaatjes klein. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de sjalot. Voeg dan het blikje tomatenpuree toe en bak even mee. Schenk daarna de Passata di pomodoro en zongedroogde tomaatjes erbij, en roer goed door. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg de balletjes weer toe aan de saus en verwarm even mee.

Gehaktballetjes in tomatensaus

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s