Falafel salade

Rustyburgers

Wat een feest dat lange weekend! En hoe leuk waren de Rollende Keukens en het Trek Food Truck festival : ) Heerlijke burgers gespot en geproefd. Deze week zal dan ook weer even wennen zijn met, jawel 5 volle werkdagen. Gelukkig is het de week daarna weer een maandag vrij, dus we kunnen weer uitkijken naar een lang weekend. En laten we de week dan ook lekker aftrappen met deze falafel salade.

Je kan zelf falafel maken zoals hieronder beschreven, of lekker makkelijk falafel balletjes kopen in de supermarkt. De falafel kan je ook in een broodje eten of in een wrap. Verder zijn ze ook lekker als borrelhapje met een Griekse yoghurt dip samen met wat fijn gesneden peterselie!

Ingrediënten voor 2 – 3 personen:

Voor de falafel balletjes:

 • 1 blik kikkererwten
 • 1 ei
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 hand peterselie
 • 1 tl gemalen koriander
 • 1 el gemalen komijn

Voor de salade:

 • 1/3 komkommer
 • 150 gram cherrytomaatjes
 • 1 gekookte rode biet
 • Gemengde sla
 • 100 gram geitenkaas
 • 1 avocado

Bereidingswijze:

1. Snijd de ui fijn. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui met koriander, komijn, het teentje knoflook uitgeperst en peper en zout. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep droog met een stukje keukenrol.

2. Doe in een keukenmachine (of kom en mix daarna met een staafmixer) de kikkererwten, het ei, de peterselie en het uimengsel. Maal tot een grove substantie en draai hier ongeveer 12 balletjes van. Het liefste kleine balletjes, dat bakt zometeen makkelijker.

3. Verhit een flinke scheut olijfolie in de koekenpan en bak hierin de falafel balletjes aan beide kanten bruin. Snijd ondertussen de komkommer, avocado en de rode biet in kleine stukjes, en de cherrytomaatjes door de helft. Meng met de sla en de geitenkaas. Serveer de salade met de falafel balletjes. Dresseer met olijfolie en/of balsamicoazijn.

Falafel salade

Eet smakelijk!

 

Advertentie

Een gedachte over “Falafel salade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s