Quesadilla’s met gerookte kip, avocado en spinazie

Rustyburgers

Deze quesadilla’s zijn heel makkelijk en snel op tafel te zetten. Eet ze voor het avondeten, of snijd ze in puntjes voor de borrel. Ik ben groot fan van geitenkaas en eet het liever dan gewone kaas op bijvoorbeeld mijn pizza. Vandaar dat hier ook weer geitenkaas tussen zit, om het lekker smeuïg te maken!

Ingrediënten voor twee quesadilla’s:

  • 150 gram spinazie
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 gram gerookte kip
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 4 wraps
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

1. Kook de spinazie in een klein laagje water of doe het in een stoompan en laat slinken. Dit duurt maar heel even. Laat daarna goed uitlekken.

2. Snijd de rode ui in halve ringen en fruit in een scheut olijfolie voor ongeveer 5 minuten op zacht vuur. Snijd de kipfilet in kleine plakjes.

3. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit in een kommetje. Prak de avocado zodat je het straks goed kunt uitsmeren. Kruid met peper en zout, voeg eventueel hier wat rode ui aan toe en roer door.

4. Pak een wrap. Besmeer deze met de helft van de geitenkaas. Verdeel hier de helft van de avocado over en smeer goed uit. Vervolgens verdeel je de gerookte kip, spinazie en rode ui over de wrap. Pak een andere wrap en leg deze hier op. Pak een koekenpan en leg de quesadilla in de pan. Bak aan beide kanten bruin in ongeveer 4 minuten per kant. Draai eventueel om met behulp van een bord. Snijd de quesadilla, wanneer aan beide kanten bruin, in kwarten of punten en serveer warm!

Quesadilla's

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s