Springrolls met garnalen

Rustyburgers

Al een tijdje stonden deze springrolls op mijn lijstje om te maken. En daar ben ik nu heel blij om want het is 1. echt super easy, en 2. ook nog eens super lekker! Daarnaast ziet het er toch weer als een feestje uit?! Ook leuk, je kunt ze wanneer je ze in folie wikkelt prima een nacht in de ijskast bewaren en de volgende dag opeten. Dus meenemen als lunch of super leuk om in het park op te eten, want dat zou volgende week zomaar eens kunnen!

De rijstvellen kun je bij de Appie in de vriezer vinden, helaas waren ze bij mij wel uitverkocht. Dus toen naar de toko gegaan, daar vind je ze in overvloed! Daarnaast kan je enorm variëren met de vulling, dus doe er vooral in wat je lekker lijkt : ) Wij hadden extra veel ingrediënten zodat we wat konden afwisselen. Maar lekkerste was van alles een beetje in een springroll!

Ingrediënten:

 • Rijstvellen
 • Zakje gesneden rode kool à 300 gram
 • 150 gram spinazie
 • 125 gram taugé
 • 100 gram worteltjes
 • 100 gram garnalen
 • 100 gram rivierkreeftjes
 • 100 ml kokosmelk
 • 2 eieren
 • 1 avocado
 • 1/2 komkommer

Voor de saus:

 • 2 tenen knoflook
 • 5 el Hoisin saus (ook bij toko verkrijgbaar)
 • 1 el pindakaas
 • 1 tl suiker
 • Handje cashewnoten

Bereidingswijze:

1. Kluts de 2 eieren los en meng met de kokosmelk. Voeg peper en zout toe en bak als een omelet. Snijd zodra deze gaar is in reepjes.

2. Snijd de worteltjes en komkommer in dunne reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil, en snijd ook in reepjes. Leg alle ingrediënten gereed bij elkaar zodat je gemakkelijk alles kunt pakken bij het rollen.

3. Wok kort even de garnalen, rivierkreeftjes en taugé samen in een wokpan met wat olijfolie.

3. Vul een kom, schaal of bijvoorbeeld de gootsteen met heet water. Voeg wat gekookt water uit de waterkoker toe, maar pas op: je moet er nog met je vingers inkunnen. Leg een snijplank klaar waar je de springrolls op kunt rollen.

4. Pak nu een rijstvel. Doop deze aan beide kanten even in het warme water, niet erg als het rijstvel wat hard blijft voelen. Dit wordt straks bij het rollen vanzelf zachter. Leg het vel op de snijplank. Begin aan de bovenkant van een rijstvel met wat spinaziebladeren, zorg dat er aan de randen 2 – 3 cm vrij blijft. Verdeel daarna de overige ingrediënten over het rijstvel, vanaf boven tot ongeveer het midden van het rijstvel (leg de reepjes horizontaal). Zodra alle ingrediënten op het vel liggen, ga je rollen: sla het stuk rijstvel dat aan de bovenkant over is, over de vulling. Vouw dan de zijkanten naar binnen, en rol vervolgens verder. Doe dit voorzichtig, maar stevig zodat de springroll straks bij het eten niet uit elkaar valt. Rol op tot je een mooie springroll hebt. De rijstvel sluit vanzelf doordat het een beetje plakt.

5. Leg de springrolls op een bord en rol verder tot je geen ingrediënten meer hebt voor de springrolls. Maak vervolgens de saus. Je kunt de wokpan hier weer voor gebruiken. Verhit wat olie en pers de twee knoflooktenen uit, fruit even. Voeg dan de Hoisin saus, suiker en pindakaas toe. Laat ongeveer 2 – 3 minuten inkoken. Hak wat cashewnoten fijn. Doe de saus in een schaaltje en decoreer met de cashewnoten.

Serveer de springrolls met de saus!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s