Pecannotentaart

Rustyburgers

5 mei: vandaag vieren we onze vrijheid! Met feesten en festivals door heel het land georganiseerd. Mocht je nou niet op pad gaan of blijf je met de voorspelde regen toch liever thuis, dan kan je met deze taart ook een feestje vieren. Want bij feest hoort nou eenmaal een taart!

Ingredienten:

Voor de bodem:

 • 250 gram bloem
 • 125 gram boter
 • 125 gram suiker
 • 1 ei
 • 1 tl kaneel
 • Snufje zout

Voor de vulling:

 • 250 gram suiker
 • 250 gram pecannoten
 • 125 gram stroop
 • 50 gram boter
 • 3 eieren
 • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze:

1. Verwam de oven voor op 180 graden. Begin eerst met de bodem. Voeg de bloem, suiker, kaneel en zout samen in een kom en meng goed door elkaar. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe. Splits een ei en voeg de eierdooier toe aan de kom. Kneed alles nu goed door elkaar met je handen en vorm een bal. Maak de bal wat platter en leg op een bordjes. Zet dit voor ongeveer in een half uur tot een uur in de ijskast.

2. Dan ga je aan de slag met de vulling. Laat de boter smelten in een steelpannetje op laag vuur. Doe de suiker, de stroop, de eieren en de vanillesuiker in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door elkaar tot een glad mengsel.

3. Vet een taartvorm in met wat boter. Haal het deeg uit de ijskast en bekleed hier de vorm mee. Zorg dat het deeg iets boven de rand uitsteekt. Giet vervolgens de vulling op de bodem van de taart en verdeel als laatste de pecannoten over de taart.

4. Zet de taart voor 40 tot 45 minuten in de oven tot hij goudbruin is. Wanneer de taart uit de oven komt moet je hem goed laten afkoelen! De stroop van binnen is gloeiend heet en hij valt anders sneller uit elkaar. Stel je geduld dus even op de proef ; )

Tip: ook lekker als toetjes met een bolletje ijs!

Pecan pie

Pecannoten taart

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s