Cranberry koeken

Rustyburgers

Wauw! Deze koekjes met cranberry’s en dadels zijn echt op je vingers bij op te eten. Mocht je dus in the mood zijn om koekjes te bakken, of je denkt na het zien van deze foto; dit wil ik! Ga dan aan de slag, want ze zijn super easy te maken en ook nog eens snel klaar. Daarbij is gedroogd fruit ook ideaal als snack en een goede vervanger voor zoetigheid.

Bonnie: “Tegenwoordig kom je in de schappen bijna alle fruitsoorten wel tegen in de gedroogde vorm; gedroogde cranberry’s, dadels, appels, bananen, peren, abrikozen, vijgen, pruimen, ga zo maar door. Hoewel in gedroogd fruit minder vitamine C zit dan in vers fruit zijn er wel veel voordelen. Het is langer houdbaar en het bevat net als vers fruit veel vezels, mineralen en (wat minder) vitaminen. Let wel op! Als je op je gewicht of energie inname let, snack dan niet onbeperkt gedroogd fruit. Het bevat namelijk veel meer kilocalorieën per 100 gram dan vers fruit. Varieer er dus ook mee!

Ingrediënten:

  • 150 gram cranberry’s, gedroogd
  • 150 gram dadels, gedroogd
  • 1 zakje bakpoeder
  • 5 el kokosolie
  • 2 eieren
  • 5 el honing
  • 1 tl vanille extract
  • 225 tarwemeel
  • 1 el kaneel

Bereidingswijze:

1. Ontpit de dadels en snijd in reepjes. Doe de dadels en cranberry’s samen in een kom. Laat de kokosolie smelten en voeg samen met het bakpoeder en 2 el heet water toe. Meng alles goed door elkaar en zet aan de kant.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

3. Meng in een andere kom de eieren samen met de honing en het vanille extract. Voeg vervolgens het tarwemeel en de kaneel toe en roer goed door. Daarna voeg je het mengsel van cranberry’s en dadels toe. Meng het beslag goed door elkaar.

4. Schep vervolgens met 2 lepels hoopjes van het koekdeeg op het bakpapier. Druk een beetje aan zodat je ‘ronde’ koekvormen krijgt. Zorg dat de koeken ongeveer 1 cm dik zijn. Zet vervolgens in de oven en bak in ongeveer 20 minuten bruin.

Enjoy!

Cranberry koeken

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s