Freekeh-salade met gegrilde groenten en snijbiet

Rustyburgers

Deze kan wel in het rijtje van #quinoakut. Nog zo’n oergraan waar menig mens waarschijnlijk zijn wenkbrauwen bij op trekt en roept “Je bent een superfreekeh!” Dus bij deze een heerlijke salade gemaakt door de #superfreekeh. Ik had zelf ook nog nooit Freekeh gegeten, maar het is net als quinoa en bulgur een goede vervanger voor couscous of zilvervliesrijst. Dat het daarnaast veel vezels, magnesium, calcium en ijzer bevat is een leuke bijkomstigheid. Het vult dus ook enorm! Ik zeg geef het een kans en vervang je couscous eens door een andere graan of rijstsoort.

De groenten worden door de honing en balsamico stroop wat zoeter wanneer ze uit de oven komen. Zeker in combinatie met de geitenkaas wordt dit heel lekker in de salade!

Ingrediënten (voor twee personen):

  • Een halve bloemkool
  • Een halve paprika
  • 100 gram worteltjes
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 75 – 100 gram freekeh
  • 75 gram snijbiet
  • 3 el honing
  • 1 el balsamico (stroop)
  • Olijfolie, peper en zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes / plakken, de paprika in reepjes en de worteltjes in de lengte door de helft. Meng de groenten met de honing, balsamico stroop en een scheut olijfolie. Verspreid vervolgens deze over een bakplaat of in een ovenschaal en kruid nog met wat peper. Zet in de oven voor een klein half uurtje.

2. Kook ondertussen de freekeh volgens bereidingswijze. Giet af en zet apart.

3. Haal de groenten uit de oven en laat iets afkoelen. Meng de groenten met de freekeh in een saladeschaal en voeg naar smaak nog wat zout toe. Verdeel de snijbiet over de borden en verdeel hier de freekeh met groenten over. Brokkel als laatste nog wat geitenkaas over de salade.

Eet smakelijk!

Rustyburgers

Advertentie

Een gedachte over “Freekeh-salade met gegrilde groenten en snijbiet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s