Gevulde paprika met Parmaham en risotto

Rustyburgers

Ik vind een gevulde paprika altijd heel gezellig staan op het bord. Waarschijnlijk door de kleur van de paprika én wanneer je dus allemaal verschillende kleuren kiest het er in de ovenschaal al als een feestje uit ziet! Deze keer gingen wij voor rode paprika’s, maar een gele, oranje of groene (al is deze minst favoriet denk ik) kan natuurlijk ook.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 paprika’s
  • 250 gram risotto
  • 75 gram Parmaham
  • 1 courgette
  • 1 doosje kastanjechampignons
  • Parmezaanse kaas
  • 1 blokje bospaddenstoelen bouillon
  • Scheut witte wijn
  • 1 sjalot
  • 2el citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet water op en los het blokje bouillon op in het kokende water. Snijd de sjalot fijn en fruit deze aan in een pan. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak even mee tot de korrels glanzen. Voeg dan elke keer een scheut bouillon bij tot de rijst beetgaar is. Wissel één keer de bouillon af met een scheut witte wijn. Blijf constant roeren in de risotto. Voeg ook wat citroensap toe aan de risotto rijst en kruid eventueel nog met peper. Zout is het waarschijnlijk al genoeg door de bouillon.

2. Snijd ondertussen de courgette klein en kastanjechampignons in kwarten. Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten. Leg de halve paprika’s in een ovenschaal. Bestrooi met een beetje parmezaanse kaas en verdeel de helft van de Parmaham over de paprika’s.

3. Vul elke paprika met de risotto rijst wanneer deze beetgaar is. Verdeel er nog wat parmezaanse kaas over en zet voor een kwartier in de oven. Bak ondertussen de courgette en champignons.

4. Haal de paprika’s uit de oven en leg op een bord. Verdeel de courgette en champignons erover en maak af met de overgebleven Parmaham.

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s