Gegrilde paprika-hummus

Rustyburger foodblog

Hummus, hoemoes, humus.. Je begrijpt denk ik wel waar ik het over heb. Lekker als dip voor groenten, voor bij de lunch op je boterham of voor bij de borrel of tapas. Eerder maakte ik al een variant met doperwten, maar deze met gegrilde paprika is stiekem nog lekkerder!

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 rode paprika
  • 1 citroen (of citroensap)
  • Olijfolie
  • Cayennepeper
  • Peper & Zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat of ovenrooster met bakpapier. Snijd de paprika in grove stukken. Besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout. Zet voor 10 – 15 minuten in de oven.

2. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Doe ze daarna in een kom of maatbeker. Voeg de paprika toe en een flinke scheut olijfolie. Pureer dit met de staafmixer.

3. Voeg dan wat cayennepeper en zout toe (kan ook steeds een beetje proeven en eventueel meer toevoegen). Pers de citroen uit en giet wat sap bij, ook hier kan je naar smaak steeds wat meer bijvoegen. Blijf elke keer goed doorroeren of pureren met de staafmixer.

Enjoy!

Advertentie

Een gedachte over “Gegrilde paprika-hummus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s