Bananabread met chocolade

Healthy bananabread

Een goede start van het jaar of zin om dit weekend de keuken in te duiken, bak dan eens een bananabread. Ruikt het hele huis ook direct lekker! Lekker voor bij het (zondags)ontbijt of om af en toe van te snoepen.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram pure chocolade
  • 75 gram gemengde noten
  • 30 gram geraspte kokos
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met wat boter en bestuif het eventueel nog met wat meel of bloem.

2. Schil de bananen en breek ze in een kom. Pureer ze met een staafmixer tot een glad mengsel. Klop vervolgens met een garde één voor één de eieren door de banaan. Roer het meel, de bakpoeder en een snufje zout door het beslag.

3. Hak de noten en chocolade in stukjes en meng ook door het beslag (bewaar een beetje van beide voor de topping). Roer dan als laatste ook de kokos door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en top af met de noten, chocolade en nog wat kokos.

4. Zet de cakevorm met beslag voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test daarna met een prikker of de cake goed is, deze moet er ‘droog en schoon’ uit komen. Laat vervolgens even afkoelen in de vorm en zet daarna op een rooster.

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s