‘Berry Sensation Exceptional’ panna cotta

Dilmah Thee

Koken met thee. Dat is iets wat niet snel in mij op zou komen. Maar gevraagd werd of ik een toetje (daar ben ik altijd al voor in) wilde maken met thee van Dilmah. Deze natuurlijke thee leent zich goed om te gebruiken voor culinaire combinaties en daar was ik zeer benieuwd naar! Het toetje is ook goed te maken voor komende feestdagen, het moet namelijk even in de ijskast staan en je kan hem dus prima een dag van te voren al klaar maken. Dan hoef je daar in ieder geval niet meer over te stressen, Kerst is namelijk voor genieten!

Ik maakte de panna cotta in combinatie met een aardbeiencoulis en verse frambozen. Ik las namelijk dat deze fruitsoorten o.a. in de theesmaak ‘Berry Sensation’ verwerkt zijn.

Ingrediënten:

  • 500 ml slagroom
  • 6 gelatineblaadjes
  • 2 el honing
  • 4 zakjes Dilmah Exceptional Berry Sensation thee
  • 1 doosje bevroren aardbeien
  • 2 tl rietsuiker
  • Verse frambozen voor de topping

Bereidingswijze:

1. Verwarm de slagroom met de honing, roer af en toe even door zodat er geen velletje op de room komt te zitten.

2. Voeg dan net voordat de room begint te koken de theezakjes toe en roer door de room heen. Houd de zakjes ongeveer 3 – 5 minuten in het pannetje. De room zal ‘goudgeel’ beginnen te kleuren en je ruikt ook de zoete geur van de Berry Sensation.

3. Leg ondertussen de gelatineblaadjes in koud water zodat ze slap worden. Probeer de blaadjes niet over elkaar te leggen in het water. Knijp zodra ze slap zijn uit en roer één voor één door de room.

4. Verdeel de inhoud van het pannetje over de glaasjes en dek af met wat vershoudfolie. Zet in de ijskast voor minimaal 2 uur.

5. Je kunt de aardbeiencoulis ook van te voren maken. Verwarm de aardbeien samen met de suiker en een scheutje water in een pan. Zodra de aardbeien warm zijn pureer je het tot een coulis. Maak je de coulis van te voren? Zet het dan ook afgedekt in de ijskast tot serveren.

6. Haal de panna cotta’s kort voor het opdienen uit de ijskast en serveer met de aarbeiencoulis en verse frambozen.

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s