Tomatensoep met gegrilde paprika

December! De maand vol gezelligheid en feestdagen. Ook de temperatuur buiten zakt nu flink richting nulpunt en verder. Wat is er dan fijner dan een lekkere warme kop soep als je thuis komt. Ik zeg niet veel. Deze soep zet je ook nog eens snel op tafel en is makkelijk om voor meer mensen te maken. Daarnaast kan je de soep natuurlijk een paar dagen bewaren en voor lunch eten… Broodje erbij en je bent klaar!

Ingrediënten voor een flinke pan soep:

  • 1 grote pot gegrilde paprika (465 gram)
  • 2 blikken met tomatenblokjes
  • 1 courgette
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 4 runderbraadworsten
  • 1 ui
  • 20 gram platte peterselie
  • Cayennepeper
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie, peper & zout

Bereidingswijze:

1. Snijd de ui fijn en de courgette in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hier de ui in. Voeg de courgette toe en bak even mee.

2. Schenk de blikken met tomatenblokjes in de pan en roer om. Laat de gegrilde paprika uitlekken en voeg toe aan de pan (snijd eventueel iets kleiner). Voeg als laatste de tablet kippenbouillon toe en laat even pruttelen.

3. Verwijder het vel van de braadworsten en doe het vlees in een kom. Snijd de helft van de peterselie fijn en voeg toe aan de braadworsten. Kneed goed door met wat peper en zout, en draai kleine balletjes van het vlees.

4. Zet het vuur onder de pan uit. Pureer met een staafmixer de soep. Voeg de balletjes met 400 ml water toe aan de soep. Kruid met cayennepeper, Italiaanse kruiden, peper en zout, en roer goed door. Zet het vuur weer aan en laat nog 10 minuten op laag vuur staan.

5. Snijd de overige peterselie ook fijn en roer door de soep heen. Serveer de soep bijvoorbeeld met wat brood.

Enjoy!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s