Curry met kalkoen, aubergine en spitskool

Een goede curry moet niet te flauw zijn, maar hij moet ook zeker niet te heet zijn..! Lekker veel groenten en je hebt een heerlijke maaltijd. In deze curry hebben we o.a. aubergine, wortelen en spitskool als groenten gebruikt. En dat bleek een mooie combi te zijn. De aubergine werd lekker zacht en de spitskool voegden we pas op het laatste toe zodat het toch ook nog een beetje frisse bite had. Lekker wanneer een gerecht wat heet kan zijn.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 aubergine
  • 1 spitskool
  • 4 tomaten
  • 300 gram worteltjes
  • 1 blikje kokosmelk
  • Milde curry kruidenpasta (Bijv. van Patak’s)
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 250 gram rijst

Bereidingswijze:

1. Zet een pan met water op en kook de rijst volgens bereidingswijze. Snijd de kalkoenfilet in stukjes en bak in wat olijfolie gaar. Zet daarna apart. Snijd ondertussen de aubergine, tomaat en worteltjes in stukjes.

2. Bak in een pan de gesneden aubergine en worteltjes met wat olijfolie. Voeg dan de kruidenpasta en kokosmelk toe. Roer goed door. Voeg de tomaat en kalkoen toe en laat een kwartier pruttelen op laag vuur. Roer af en toe even door.

3. Snijd de spitskool in repen en voeg op het laatste toe en roer even door de curry. Serveer met de rijst.

Eet smakelijk!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s