Quiche met andijvie en chorizo

Nederland stamppot-land. Zeker lekker, maar wat kan je nog meer met bijvoorbeeld boerenkool of andijvie? Nadat er een beetje enthousiast andijvie was ingekocht was dat de vraag en daar is dus deze quiche uitgerold. Lekker samen met broccoli en pittige chorizo!

Ingrediënten:

  • 1 krop andijvie (of kleine zak met gesneden andijvie)
  • 1 stronk broccoli
  • 1 chorizo worst
  • 1 ui
  • Bladerdeeg
  • Geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 100 crème fraîche
  • 150 ml slagroom
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat een beetje ontdooien zodat je het makkelijk in de vorm kan vouwen. Vet een bakblik in en bekleed met het bladerdeeg. Zorg dat het een beetje over de rand heen komt en druk de randen waar het bladerdeeg elkaar overlapt goed aan met een vork.

2. Snijd de ui fijn en de chorizo in halve plakjes, en bak in een pan. Schenk het vet af. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en voeg toe aan de pan. Snijd de andijvie in fijne reepjes. Voeg hand voor hand wat andijvie toe aan de pan en verwarm mee.

3. Kluts in een kommetje de eieren samen met de crème fraîche en slagroom. Voeg peper en zout toe en meng goed door.

4. Doe de chorizo, broccoli en andijvie in de bakvorm met bladerdeeg. Schenk vervolgens het mengsel van ei, crème fraîche en slagroom hierover. Verdeel als laatste wat geraspte kaas over de quiche en vouw de randjes bladerdeeg die iets over de rand hangen naar binnen.

5. Zet de quiche voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een mes of de quiche al klaar is. Wanneer het mes nog met vloeibare ei/slagroom uit de quiche komt, laat dan nog 5 – 10 minuten in de oven staan. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen.

Eet smakelijk!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s