Zoete aardappelsoep

Warm jezelf op met deze zoete aardappelsoep. Een vullend soepje dat echt heel simpel te maken is! Maak lekker een grote pan zodat je er later ook nog van kan eten, heerlijk als lunch bijvoorbeeld. Wij aten het samen met wat brood en een geitenkaasje. Lekker om in de soep te dippen en je kommetje mee schoon te maken.

Ingrediënten:

  • Zoete aardappels
  • Blokje kippenbouillon (Vega? Dan groentebouillon)
  • Bosui
  • Knoflookteen
  • Crème fraîche
  • Cayennepeper en/of chili
  • Peper & Zout

Bereidingswijze:

1. Was de aardappelen schoon en snijd in stukken. Snijd de bosui fijn. Verhit wat olie in een soeppan en fruit hierin de bosui (houd eventueel een paar stukjes apart voor garnering). Pers de knoflook boven de pan uit en fruit even mee.

2. Voeg vervolgens de aardappel toe. Kruid met (cayenne)peper, zout en chili, en schep om. Vul aan met kippenbouillon, de aardappel moet onder water staan, maar schenk de pan niet te vol. Je kan later altijd nog met water aanvullen mocht de soep te dik uitvallen. Laat ongeveer 20 minuten koken.

3. Prik met een vork in de aardappel. Wanneer deze zacht en gaar is dan kan je het vuur uitzetten. Pureer de aardappels met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg naar smaak nog extra peper, zout, chili en/of cayennepeper toe. Is de soep te dik? Verdun dan met water.

4. Maak de soep in een kom af met een eetlepel crème fraîche en wat stukjes bosui. Serveer met wat brood.

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s