Aubergine met mozzarella in tomatensaus

Rustyburgers

Als je op zoek bent naar een heerlijke vega maaltijd dan is dit een topper! Je kan het zelfs van te voren al klaar maken en op het laatste moment nog in de oven schuiven. Maak het als hoofdgerecht of als bijgerecht. In ieder geval genieten dit maaltje!

Ingrediënten:

  • Aubergine
  • Mozzarella bol
  • Basilicum, liefst verse van plantje
  • Oregano en Italiaanse kruiden
  • Blikje gepelde tomaten
  • Sjalotje
  • Knoflook
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1.Snijd de sjalot fijn. Fruit deze in een hapjes- of wokpan en pers de knoflook hierbij uit. Snijd de gepelde tomaten fijn en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met oregano, Italiaanse kruiden, wat verse basilicum in kleine stukjes, peper en zout. Laat dit rustig doorpruttelen op laag vuur.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken. Grill deze in een grillpan en leg apart op een bordje.

3. Rol nu elke plak aubergine, wanneer ze iets zijn afgekoeld, met wat mozzarella ertussen op. Leg deze rolletjes in een ingevette ovenschaal. Wanneer je alle plakken aubergine op hebt gerold en in de schaal liggen, voeg dan de tomatensaus toe. Schenk dit over de rolletjes heen. Bestrooi de schaal met Parmezaanse kaas en zet in de oven voor 20 – 30 minuten.

4. Haal uit de oven en serveer bijvoorbeeld met broodjes en verse pesto.

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s