Perfect brownie

Op zoek naar een goed recept voor brownies? Probeer dan eens dit recept uit, gebaseerd op een recept van Donna Hay. Makkelijk om te maken en te lekker om te laten staan! Houd je niet van walnoten of noten door je brownie, dan kan je deze ook prima weglaten.

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 350 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram boter
  • 4 eieren
  • 100 gram walnoten
  • 40 gram cacaopoeder
  • 170 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de boter en breek de chocolade in stukken. Laat dit samen in een steelpan smelten. Zet het vuur uit wanneer volledig gesmolten. Hak ondertussen de walnoten fijn, bewaar eventueel een paar mooie ter decoratie.

2. Doe de eieren, de suiker, de cacao, de bloem, een snufje zout en het bakpoeder in een kom. Meng dit even door elkaar. Voeg dan de walnoten en de gesmolten chocolade en boter toe en meng alles goed door elkaar.

3. Wanneer alle ingrediënten goed door elkaar zijn gemengd, giet dan het mengsel in een bakblik en zet in de oven. Bak in 40 – 45 minuten.

Smullen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s