Hamburger! Met hummus, bietjes en courgette

Rustyburgers, dan moet er af en toe toch wel een recept voor een hamburger voorbij komen! Deze versie is niet zo zwaar en weer eens wat anders dan een standaard hamburger of cheeseburger. Fijne van een hamburger is dat je er zo veel variaties op kunt bedenken, maar dit is toch wel een favoriet!

Ingrediënten:

  • Afbak speltbroodjes
  • Lamsburgers
  • Courgette
  • Rode bietjes
  • Hummus
  • Tomaten
  • Gemengde sla
  • Zachte geitenkaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor en bak de broodjes af. Snijd de bietjes en courgette in dunne plakken. Snijd van de tomaten een deel in dunne plakken voor op de burger en een deel in stukjes voor door de salade.

2. Grill de plakken courgette in een grillpan en bak de lamsburgers. Gebruik een deel van de courgette en tomaat voor in de salade. Meng dit met wat dressing en de zachte geitenkaas.

3. De hamburger: snijd het broodje open. Besmeer beiden kanten van het broodje in met hummus. Beleg dan met wat plakken courgette en rode biet. Leg de lamsburger erop en top af met tomaat en wat losse sla. De bovenkant van het broodje erop en serveer met de salade.

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s