Mosselen in witte wijn

Dit jaar is het seizoen voor de mosselen al vroeg begonnen en dat vinden wij helemaal niet erg. Heerlijk mosselen uit het pannetje eten in het zonnetje! Vul aan met brood of frites, sausjes en salades.

Ingrediënten:

  • Mosselen
  • Mosselkruiden
  • Groenten voor in de mosselpan
  • Wijn
  • Water en olie

Bereidingswijze:

1. Maak de mosselen schoon door ze onder de koude kraan af te spoelen. Hussel ze goed door elkaar in de gootsteen onder het water en vis de mosselen die niet dicht zitten of kapot zijn eruit. Deze zijn niet goed en kunnen weg.

2. Doe in een mosselpan de mosselkruiden en – groenten met wat olie, fruit even aan. Voeg dan de mosselen met een ruime bodem witte wijn toe en een klein glaasje water. Doe de deksel op de pan en zet het vuur hoog.

3. Wacht tot het omhoog kookt en de deksel begint te trillen. Haal de pan van het vuur en hussel even goed de pan heen en weer. Zet weer op het vuur en herhaal dit nog twee keer, je laat het dus in totaal drie keer opkoken.

4. Haal na de derde keer opkoken de pan van het vuur en de mosselen zijn direct klaar om te eten. Serveer met frites, brood, salades en sausjes naar keuze.

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s