Cheesecake met witte chocolade en bosvruchten

Tijd om een taart te bakken? Of nog op zoek naar een lekkere cheesecake? Dan is deze cheesecake met witte chocolade en rode vruchten wellicht een goede optie! Mmmmmm Het kost wel wat tijd, niet per se het maken van de taart zelf maar hij moet wel even in de oven en daarna nog goed ‘rusten’. Een klein beetje geduld is dus wel nodig.. helaas, want hij is te lekker om te laten staan! Snel aan de slag dan maar ; )

Ingrediënten:

 • 250 gram koekjes voor de bodem (bijv. digestive)
 • 120 gram boter
 • 11 el rietsuiker
 • 250 gram bramen (diepvries)
 • 250 gram frambozen (diepvries)
 • 600 gram verse roomkaas
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 300 gram witte chocolade
 • 125ml crème fraîche
 • 3 eieren

Verder nodig:

 • Bakpapier
 • Springvorm
 • Eventueel braadslede of grote ovenschaal waar de springvorm inpast
 • Steelpannetje
 • Fijne zeef

Bereidingswijze?

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes, bijvoorbeeld met schone (lege) fles wijn of deegroller. Smelt de boter in een steelpan. Voeg 3 el rietsuiker toe en meng door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.

2. Breng in een steelpan de bramen en frambozen met 3 el suiker en 3 el water aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur doorkoken.

3. Schenk het vruchtenmengsel door een fijne zeef in een kom en druk met de bolle kant van een lepel erdoor. Zet de kom in een laagje koud water in de gootsteen en laat de bosvruchtensaus afkoelen. Roer af en toe even door.

4. Roer in een grote kom de roomkaas los en meng met de rest van de rietsuiker en de vanillesuiker.

5. Hak de chocolade fijn. Meng dit in een andere kom met de crème fraîche en verwarm 1 minuut in de magnetron. Roer door en herhaal totdat het een egale massa is.

6. Roer nu 1 voor 1 de eieren erdoor. Meng vervolgens door het roomkaasmengsel. Schenk heet water in de braadslee en plaats onder het midden van de oven.

7. Schep een derde van het roomkaasmengsel op de koekjesbodem in de springvorm. Verdeel hierover 6 el bosvruchtensaus. Herhaal deze stap nog 2 keer totdat het roomkaasmengsel op is. Bewaar de rest van de bosvruchtensaus afgedekt in de ijskast. Maak met de satéprikker mooie krullen in de vulling, zodat er een marmerpatroon ontstaat.

8. Bak de cheesecake 1 uur in het midden van de oven op een rooster boven de braadslee. Zet de oven uit en laat de cheesecake 30 min. in de oven afkoelen om scheuren te voorkomen. Laat de cheesecake in 1 uur verder afkoelen op het aanrecht. Dek hem af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de ijskast.

Serveer met de rest van de bosvruchtensaus.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s