Homemade scones!

Na een fantastisch weekendje London en het eten van scones was daar toch de nieuwsgierigheid om het zelf te maken. Heerlijk als ontbijt of voor bij de brunch. Vooral als ze net uit de oven komen. Samen met jam en clotted cream maak je het helemaal af!

Wat heb je nodig:

  • 600 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 40 gram koude boter
  • 310 volle melk
  • 125ml slagroom, plus extra voor bestrijken en ‘clotted cream’
  • Schepje kristalsuiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Vet een bakplaat licht in met boter. Snijd de boter in blokjes. Doe het meel, het zout en de boter in een kom. Wrijf de boter rustig door de bloem en til het mengsel daarbij telkens een beetje op, zodat er lucht in komt.

2. Maak als je alle boter door de bloem hebt gewreven een kuiltje in het midden en schenk de melk en room erin. Meng alle ingrediënten met een ongekarteld mes. Trek dat door de ingrediënten en meng ze losjes.

3. Stort het sconedeeg omgekeerd op een zeer licht met bloem bestoven werkblad. Druk het deeg met de muis van je hand uit tot een dikte van circa 3 cm en steek scones uit tot al het deeg op is. Gebruik hiervoor een ronde uitsteker van 5,5 cm. Of als je die niet in huis hebt een smal glas.

4. Zet de scones op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met slagroom en schuif de bakplaat dan in de voorverwarmde oven. Bak de scones 12 – 15 minuten. De scones zijn gaar als ze stevig (niet nat en zompig) aanvoelen als je er in het midden in knijpt.

5. Wanneer de scones in de oven staan kan je ondertussen de clotted cream maken. Mix hiervoor ongeklopte slagroom met een beetje kristalsuiker. Mix iets langer door dan dat je bij slagroom zou doen zodat het steviger wordt.

6. Haal de scones uit de oven als zo mooi bruin gekleurd zijn. Serveer ze met jam en je clotted cream!

Advertentie

2 gedachtes over “Homemade scones!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s