Lasagne!

Het land van de pizza & pasta, limocello en kleine mannen. Italië! In verschillende gebieden van Italië ben ik inmiddels geweest en elke keer kom ik terug met een verslaving aan limoncello en minstens drie kilo extra door de pasta en pizza. Gelukkig geen kleine man ; ) Binnenkort ga ik ook een keer zelf proberen om limoncello te maken, maar daarover later meer. Eerst maar weer eens een lekkere lasagne maken!

Ingrediënten:

 • Lasagnebladen
 • Blikje tomatenblokjes
 • Blikje tomatenpuree
 • Puntpaprika’s
 • Courgette
 • Gehakt
 • Rode ui
 • Bloem
 • Boter
 • Melk
 • Geraspte oude kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 – 200 graden. Begin dan met het snijden van de rode ui in kleine stukjes, de puntpaprika in lange repen en de courgette in plakjes. Gril vervolgens de repen puntpaprika.

2. Fruit in een pan de rode ui en voeg daarna het gehakt toe, bak dit gaar. Wanneer alles gaar is voeg dan de tomatenblokjes, het blikje tomatenpuree en wat water toe. Laat dit lekker pruttelen. Voeg naar smaak peper, zout en Italiaanse kruiden toe.

3. Ondertussen in een steelpannetje begin je ook aan de béchamelsaus. Smelt hiervoor eerst de boter en voeg daarna in een keer de bloem toe. Roer dit tot een soort deeg ontstaat in je pannetje. Voeg dan kleine delen melk toe, elke keer als de melk opgenomen is voeg je een nieuwe scheut toe. Blijf dit nog 5 – 10 minuten verwarmen, blijf wel roeren anders koekt het aan!

4. Als laatste voeg je bij de tomatensaus de repen gegrilde puntpaprika toe en bij de béchamelsaus een handje geraspte kaas. Roer allebei de sausen goed door, de kaas moet er doorheen smelten.

4. Vet een ovenschaal in met wat boter. Dan gaan we de schaal vullen met de lasagne ingrediënten. Begin met de lasagnebladen, dan de béchamelsaus, een laag tomatensaus met paprika en dan een laag courgetteplakjes. Herhaal dit nog eens en eindig dan met een laag lasagnebladen, béchamelsaus en als finishing touch de geraspte kaas erover heen strooien!

5. Zet de schaal in de voorverwarmde oven voor 35 – 45 minuten. Dan lekker eten!

Buon Appetito!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s