Risotto met spinaziesalade

Gisteren maakte ik een risotto met kip, courgette en champignons. Daarnaast een spinaziesalade met zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk gerecht en makkelijk om te maken!

Nodig voor de risotto:

 • Olijfolie
 • Ui
 • Knoflookteen
 • Kipfilet
 • Courgette
 • Bakje champignons
 • Sap van halve limoen
 • Risottorijst
 • Kookroom
 • Scheutje witte wijn
 • Blokje groentebouillon

Nodig voor de salade:

 • Spinazie
 • Sap van halve limoen
 • Zongedroogde tomaatjes
 • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Zet een pan met water op en doe daarin de blokjes groentebouillon. Laat dit vast koken zodat de bouillon op smaak komt. Snijd dan de ui, de courgette en de champignons klein, de limoen door de helft en de kip in blokjes.

2. Verhit in een grote wokpan een scheut olijfolie, fruit hierin de ui. Voeg dan geperste knoflook toe en vervolgens de risottorijst. Bak de risottorijst even mee tot het gaat glanzen. Voeg dan een scheut witte wijn toe en laat de risottorijst dit opnemen. Schep dan elke keer groentebouillon bij de rijst, net zo lang tot de rijst goed is.

3. Bak in een andere pan de kipfiletblokjes. Knijp boven deze pan ook een halve limoen uit. Wanneer de kipfilet gaar is, voeg dan de courgette en champignons toe aan de pan.

4. Ondertussen kan je de spinazie in een saladekom doen. Snijd de zongedroogde tomaatjes wat kleiner en strooi deze stukjes samen met Parmezaanse kaas over de spinazie. Ik had als dressing wat olijfolie met het sap van de andere helft van de limoen gemengd, en op smaak gebracht met peper en zout.

5. Wanneer de risottorijst bijna gaar is dan voeg je een scheut kookroom toe om het wat romiger te maken. Voeg vervolgens de gebakken kip, courgette en champignons toe en meng alles goed door elkaar in de pan. Naar smaak peper en zout toevoegen en eventueel nog wat Parmezaanse kaas dat er doorheen kan smelten. Laat nog even 3 minuten staan en dan is het klaar!

Eet smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s